Blog

vrijdag, 21 december 2018, 11:10 am Geschreven door 
Gepubliceerd in Blog

Advies over brandpreventie redt levens

Brandpreventie Antwerpen verzorgt advies over brandpreventie. Veel branden ontstaan door onachtzaamheid of onverantwoorde acties. Door het in kaart brengen waar en onder welke omstandigheden een potentiële brand kan ontstaan kunnen preventieve maatregelen getroffen worden.

Een eenmaal begonnen brand moet direct bestreden worden om uitbreiding te voorkomen. Hiervoor dient voldoende blusapparatuur in een pand aanwezig te zijn en ook dienen de vluchtwegen goed begaanbaar en duidelijk aangegeven zijn. Obstakels zijn levensgevaarlijk. Ook dient een duidelijk vluchtplan bekend te zijn.

Brandvertragende materialen

Ons advies omvat ook effectieve maatregelen om de snelle verspreiding van een beginnende brand te vertragen. Hiervoor zijn talrijke brandvertragende materialen voorhanden die een wezenlijk verschil kunnen betekenen tussen een redding en een ramp. Voorkomen van het ontstaan van een brand is essentieel. Elektrische voorzieningen dienen aan de gestelde eisen te voldoen. Kortsluiting is een belangrijke oorzaak van brand. Maar ook onzorgvuldig omgaan met open vuur waardoor brandbare materialen vlam kunnen vatten eist jaarlijks veel slachtoffers.

Adviezen over brandveiligheid

Door u te laten adviseren door brandpreventie Antwerpen worden alle knelpunten op het gebied van brandveiligheid in een pand aan de kaak gesteld. Hieruit volgen professionele adviezen over welke maatregelen direct noodzakelijk zijn. De aanbevelingen hebben betrekking op welke blusapparatuur waar geplaatst moet worden en in welke aantallen. Ook wordt aangegeven hoe signalisatie toegepast moet worden en hoe vluchtwegen aangegeven moeten worden. Hierdoor kan materiële schade en letsel door brand worden voorkomen of tenminste aanzienlijk beperkt worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Door een correcte voorlichting door ons krijgt u een sluitend plan van aanpak. Onze lange ervaring en goede expertise staan garant voor duidelijkheid. Uiteraard leveren en plaatsen wij ook graag voor u alle benodigdheden voor een effectieve brandpreventie. Elke brand die kan worden voorkomen door de aanwezigheid van de juiste voorzieningen is winst. Bescherm uw pand dus afdoende. Hiervoor geldt ons motto: ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Onze passie is brandpreventie en wij delen ons enthousiasme graag met u.

B & S Brandpreventie en Signalisatie

Archimedeslaan 52, 2650 Edegem

0496 47 05 28

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.