Blog

woensdag, 17 juli 2019, 2:04 pm Geschreven door 
Gepubliceerd in Blog

Passieve brandpreventie

Bij ons bent u aan het juiste adres voor brandpreventieadvies. Wij hebben ons gespecialiseerd in advisering over en uitvoering van zowel actieve als passieve brandpreventie. Bij passieve brandpreventie richten wij ons onder andere op een juiste keuze van materialen. Brandvertragende materialen zijn essentieel in de strijd tegen de verspreiding van een ontstane brand. Daarbij is kennis van de omstandigheden waaronder een brand kan ontstaan een belangrijk iets ter voorkoming van het ontstaan van een brand.

Dit betreft het hoe en waar de brand kan ontstaan en hoe deze risico’s het best geïnventariseerd kunnen worden om zo te komen tot een efficiënte preventie. Ook wordt het aanwezig zijn van een deugdelijk vluchtplan benadrukt tijdens ons advies over brandpreventie.

Actieve brandpreventie

Mocht ondanks alle voorzorgen toch een brand ontstaan dan is het van belang dat de juiste brandblusapparatuur aanwezig is. Wij leveren aan particulieren en het bedrijfsleven een breed scala aan brandblussers. Afhankelijk van het doel kunt u bij ons terecht voor poederblussers, schuimblussers en koolzuurblussers. Wij verkopen deze brandblussers van de beste kwaliteit maar ook verhuren wij deze.

Particulieren die een verwarmingsketel op mazout in plaats van gas bezitten lopen een verhoogd risico op het ontstaan van een brand. Wij leveren automatische blussers die een beginnende brand direct in de kiem smoren. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Ook kunt u bij ons terecht voor de installatie van blusinstallaties voor afzuigkappen.</>

In ons assortiment voeren wij ook brandhaspels in verschillende lengtes. Hiermee kunnen grote afstanden overbrugd worden. Dit maakt deze brandhaspels geschikt voor grotere ruimtes.

Onderhoud van brandblussers

Voor een betrouwbare werking van uw brandblussers is regelmatig nazicht van groot belang. Wij zijn gecertificeerd om brandblussers periodiek te keuren. Als de brandblussers worden goedgekeurd ontvangt u een attest wat wettelijk geldig is en aantoont dat u uw brandpreventie op de juiste wijze heeft gewaarborgd. Neemt u geen risico en zorgt u ervoor dat uw blusmiddelen in topconditie verkeren. Hiermee kan veel leed en schade worden voorkomen.

B & S Brandpreventie en Signalisatie

Archimedeslaan 52, 2650 Edegem

0496 47 05 28

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.