Blog

donderdag, 1 november 2018, 4:51 pm Geschreven door 
Gepubliceerd in Blog

Signalisatie voor binnen

Een essentieel onderdeel van het waarborgen van de veiligheid inzake brandpreventie is binnensignalisatie. Er bestaat een wettelijk voorschrift om gebouwen zoals kantoren, studentenhuizen en fabrieken te voorzien van veiligheidspictogrammen. Hierdoor is het duidelijk waar brandblussers, rookmelders, brandalarmen en rookluiken zich bevinden. Als er noodzaak bestaat voor een evacuatie is het ook belangrijk om duidelijk aan te geven waar zich de nooduitgangen bevinden.

Verschillende functies van pictogrammen

Er zijn verschillende soorten pictogrammen. De kleuren zijn hierbij bepalend voor de functie. Een rood pictogram verwijst naar de locatie waar de blusmiddelen zich bevinden. Een groen pictogram geeft de paden voor evacuatie aan. Gevaren worden aangegeven door pictogrammen met een geel-zwart uiterlijk. Een rood-wit pictogram geeft verboden aan, zoals een verboden doorgang of looproute.

Veiligheid door de juiste signalisatie

Wij beschikken over de juiste certificering voor het aanbrengen van signalisatie. Daarnaast behoort het nazicht van de juiste plaats en functionaliteit ook tot ons dienstenpakket. Mocht er iets aan de indeling van een pand veranderen dan is het ook van belang dat de signalisatie zich nog op de juiste plek bevindt. Aanwezigheid van de juiste signalisatie kan het verschil betekenen tussen leven en dood van de aanwezigen alvorens de pompiers de bestrijding van de brand kunnen aanvangen.

Vrij toegankelijke vluchtwegen

Naast het verzorgen van een correcte signalisatie spelen wij ook een adviserende rol inzake secundaire veiligheid. De vluchtwegen mogen geen obstakels bevatten die een vrije doorgang kunnen verhinderen. Als er brand uitbreekt met de bijbehorende rookontwikkeling dan moeten evacuatieroutes een snelle doorgang van de mensen mogelijk maken.

Juiste certificering

Alle door ons geleverde en aangebrachte signalisaties voldoen aan het K.B. 17/6/97-NBN ISO 6309 wat garant staat voor optimale veiligheid en betrouwbaarheid. Doordat wij een efficiënte bedrijfsvoering hebben kunnen wij alle signalisaties leveren en monteren tegen een concurrerend tarief. Wanneer zich calamiteiten voordoen is een passende brandpreventie en signalisatie van levensbelang. Contacteert u ons vandaag nog voor alle mogelijkheden. Uw veiligheid is onze drijfveer.

B & S Brandpreventie en Signalisatie

Archimedeslaan 52, 2650 Edegem

0496 47 05 28

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.