Blog

woensdag, 21 november 2018, 3:31 pm Geschreven door 
Gepubliceerd in Blog

Keuringen brandblusapparatuur volgens de BENOR norm

B&S COMM.V. verzorgt de keuring van brandblussers volgens de Benor norm. BENOR staat voor BElgische NORm. Een gekeurde brandblusser volgens deze norm geeft u de garantie dat de brandblusser voldoet aan deze norm op het gebied van veiligheid en bedrijfszekerheid.

Verzekeringen stellen doorgaans als eis dat de brandblusser het BENOR keurmerk heeft. Apragaz is verantwoordelijk voor de controles en de certificeringen van de brandblusapparaten. Een externe partij als B&S voert de controle uit en confirmeert dat de apparatuur voldoet aan de norm. Een gekeurde brandblusser speelt een essentiële rol in de brandbeveiliging en mag daarom niet ontbreken.

Jaarlijkse keuringen brandblussers, brandhaspels en noodverlichtingen

Naast de BENOR keuring dienen brandblussers die onder andere in een winkel, een bedrijf, een restaurant of een bed and breakfast zijn geplaatst jaarlijks gekeurd worden. Hierbij moeten de aanwijzingen opgevolgd worden die zijn vastgelegd in de NEN 2559 norm. Niet alleen de brandblussers moeten deze keuring ondergaan, maar dit geldt ook voor brandhaspels en noodverlichtingen. Brandpreventie is een belangrijk onderdeel van de veiligheid in industriële omgevingen en andere professionele gelegenheden. De verplichting wordt meestal opgelegd door verzekeringen, de arbeidsinspectie of het stadsbestuur.

De keuringen dienen te geschieden door een gecertificeerde professional. Dit vereist een grondige kennis van de constructie en werking van de apparatuur. Ook moet de expertise aanwezig zijn om te bepalen welke controle- en onderhoudsaspecten essentieel zijn om een betrouwbaar functioneren van brandblusapparatuur te garanderen.

Brandpreventie

Ondeugdelijke apparatuur die brandpreventie in de regio Antwerpen mogelijk zou moeten maken houdt een aanzienlijk risico in voor de aanwezigen en de inventaris. Naast de verplichtingen is het wenselijk om in uw eigen belang de keuringen tijdig te laten uitvoeren. Neemt u hiervoor vroegtijdig contact met ons op voor een afspraak om teleurstellingen en dus risico’s te vermijden. Brandblussers voor privé gebruik kennen geen onderhoudsverplichting maar toch is het raadzaam om voor zekerheid te kiezen. Daarom kunnen ook particulieren ons inschakelen voor het keuren van de brandblusapparatuur.

B & S Brandpreventie en Signalisatie

Archimedeslaan 52, 2650 Edegem

0496 47 05 28

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.